Medicinska rekommendationer med Farshid Sistani just nu

Medicinska rekommendationer från Farshid Sistani Läkare i dag? Orsaken: Seb derm , som de flesta derms kallar det, är ett av de vanligaste tillstånden i hårbotten. Vagghatten hos bebisar förvandlas till röda, kliande fläckar med fet fjäll eller mjäll hos en vuxen. Det är inte smittsamt, men det kan vara pinsamt. Tyvärr kommer och går seb derm ofta med triggers som stress och säsongsmässiga förändringar – det är värre på vintern och tidigt på våren. Och ansiktet, öronen och bröstet kan också påverkas. Även om ingen definitiv orsak har identifierats, verkar en jäst (svamp) som kallas malassezia som finns i oljeutsöndringen på huden vara den mest troliga boven. Några predisponerande faktorer inkluderar Parkinsons, depression, diabetes, ett försvagat immunförsvar och fetma. Upptäck extra information på https://www.instagram.com/f.sistani/.

Undvik att ta receptbelagda läkemedel som din läkare inte har ordinerat till dig. Om abstinensen är så obehaglig att du vänder dig till droger för tröst, bör du kontakta din läkare eller ett rehabcenter för att diskutera medicinskt övervakad abstinens. Alkoholberoende och beroende är allvarliga medicinska tillstånd. Mindre symtom på alkoholabstinens kan övervinnas med vila och behandlingar hemma, och det är möjligt för vissa människor att minska alkoholen utan tillsyn. Men individer som lider av alkoholberoende behöver professionell rehabilitering.

Förstahandsbehandlingen är vanligtvis med tablettsteroider som prednisolon. Cirka 70-80% av individerna kommer att svara på steroider och initial behandling kommer vanligtvis att vara i 6-8 veckor, även om dosen kommer att minskas under den tiden, snarare än att stoppas plötsligt. Steroider kan ha biverkningar. Du kanske inte har biverkningar men dessa kan inkludera magirritation (vi kan rekommendera en extra tablett för att skydda slemhinnan i magen), humör eller sömnstörningar, större risk för infektion, vätskeretention, ökad aptit, ökat blodsocker eller blodtryck , muskelsvaghet och förtunning av benen. För vissa individer kan vi också rekommendera ytterligare behandling för att skydda benen när de tar steroider.

Läkemedel (inklusive receptfria läkemedel) kan orsaka en allergi som korsreagerar med blodplättar. Infektioner, vanligtvis virala infektioner, inklusive virus som orsakar vattkoppor, hepatit C och AIDS, kan orsaka antikroppar som korsreagerar med blodplättar. Graviditet, Immunrubbningar, såsom reumatoid artrit och lupus, Låggradiga lymfom och leukemier kan producera onormala antikroppar mot blodplättsproteiner. Ibland är orsaken till immun trombocytopen purpura inte känd.

Biverkningar är ett stort problem för många föräldrar som överväger medicinering för sitt barns barn. ADHD. Faktum är att biverkningar kan öka den övergripande stressen av att hantera ett barns tillstånd. Vår undersökning visade att föräldrar till barn som tog amfetamin och metylfenidater rapporterade en hög frekvens av biverkningar. Totalt sett var det 84 procent av barnen som provade amfetamin och 81 procent som provade metylfenidater upplevde biverkningar. Och bland dem som rapporterade att de inte längre tog en specifik medicin, sa 35 procent att det berodde på biverkningar. Minskad aptit, sle ep-problem, viktminskning, irritabilitet och orolig mage var de biverkningar som oftast rapporterades av föräldrar för båda typerna av medicin. Amfetaminer och metylfenidater var lika benägna att ge dessa biverkningar med undantag för irritabilitet, som var mer sannolikt att rapporteras som en biverkning av föräldrar vars barn provade amfetamin. Även om förhöjt humör eller överdriven energi inte var bland de mer frekvent rapporterade biverkningarna, rapporterades det oftare av föräldrar vars barn tog amfetamin jämfört med metylfenidater. Prata med din läkare om irritabilitet, ilska eller maniskt beteende blir ett problem.