Offentlig rätt juridisk rådgivning senaste utvecklingen med Alexander Suliman just nu

Bäst betyg IT-verksamhet juridisk rådgivning guider från Alexander Suliman, Stockholm: Se till att du registrerar din IP i utländska jurisdiktioner och granskar din IP-portfölj för att säkerställa att den är uppdaterad med registreringar och utgångsdatum. Även om varumärken, mönster och patent skyddas genom registrering på lokal nivå och EU-nivå, kom ihåg att varaktigheten för varje rättighet är olika och att deras användning eller licensiering kan begränsas av specifik lagstiftning i medlemsstaterna (d.v.s. skapande av anställda). Se också över dina nuvarande licensavtal: medan de i allmänhet täcker EU som en enda licensin g territorium kanske användningen av din IP inte är relevant i varje medlemsstat och du kanske vill ompröva en mer lokal strategi för att underlätta deras övervakning och mildra utmaningar från tredje part. En viktig komponent i alla företags IP-strategi kommer att vara skyddet av affärshemligheter. EU:s affärshemlighetsdirektiv var avsett att harmonisera skyddet av affärshemligheter i hela EU. I den här guiden tittar vi på bilden som den för närvarande ser ut i åtta större jurisdiktioner. Hitta mer info på https://sulimanalexande.livejournal.com/.

Anledningen till att EU-kommissionen var angelägen om att tillåta företag att frivilligt skanna material är att teknikföretag redan har arbetat med sätt att upptäcka CSAM och värvning under ganska lång tid. Till exempel rapporterades det redan 2012 att Facebook skannade ovanlig meddelandetrafik på sin plattform för att identifiera äldre personer som värvade minderåriga. Microsoft har utvecklat teknik för att söka efter CSAM på sina servrar, och erbjuder till och med detta som en tjänst. Mer nyligen, i augusti 2021, tillkännagav Apple ett initiativ i nya versioner av iOS, som var avsett att kontrollera unika fingeravtryck (hash) av kända CSAM mot bilder på din telefon, innan de skulle skickas till iCloud Photos (Apple fick en hel del av pushback och i slutändan försenade planen).

Europeiska kommissionen, i ett arbetsdokument, identifierade molntjänster som ett “strategiskt beroende”, och uttryckte oro över att EU:s molnmarknad leds av ett fåtal stora molnleverantörer med huvudkontor utanför EU. I juli 2021 lämnade Frankrike, tillsammans med Tyskland, Italien och Spanien, ett förslag till den ENISA-ledda arbetsgruppen som syftade till att generalisera franska nationella krav i hela EU. (Tyskland har sedan dess reserverat sig.) Den föreslog att fyra nya kriterier skulle läggas till för att företag ska kvalificera sig som kvalificerade att erbjuda tjänster på ”hög” nivå, inklusive immunitet från utländsk lag och lokalisering av molntjänstverksamhet och data inom EU. Även om cybercertifieringskraven på EU-nivå för närvarande är tänkta som frivilliga, skulle de kunna göras obligatoriska som ett resultat av det nyligen överenskomna direktivet om åtgärder för en hög gemensam nivå av cybersäkerhet i hela unionen (NIS2-direktivet).

IT, företag juridisk rådgivning senaste utvecklingen från Alexander Suliman 2023: I Sverige och andra stater finns det en mängd olika lagar som ger dig tillgång till medel för att betala dina räkningar för att behålla din livsstil på någon nivå när du går igenom den här rättsliga processen. Din make kan inte avbryta dig ekonomiskt och inte ge dig tillgång till pengar för att leva ditt liv när du går igenom den här rättsliga processen. Vi hjälper dig att behålla den livsstil du har och skapa de pengar du behöver för att få dina advokatkostnader betalda, oavsett om det är i början eller slutet av ärendet. Låt inte det vara något som hindrar dig från att inte ringa telefonsamtalet, för så fort du är medveten om att skilsmässa potentiellt övervägs, finns det många saker du behöver göra för att skydda dig själv. Många gånger säger folk att det är precis vad advokater säger eftersom de bara vill engagera sig för att driva upp advokatarvoden. Detta är sant. Ibland vill advokater göra det, men det är inte vad vi gör. Hitta ytterligare info på Alexander Suliman, Stockholm.

Europas oro över säkerheten för amerikanska molntjänstleverantörer är i själva verket nära sammanflätade med dess oro, uttryckt i Schrems II, om integriteten för européernas information som anförtrotts dessa företag. I båda fallen fruktar europeiska beslutsfattare den uppfattade extraterritoriella räckvidden för amerikanska nationella säkerhetsövervaknings- och brottsbekämpande myndigheter. Ny reglering av cybersäkerhet ses därför som ytterligare ett sätt att skydda Europas “suveräna” intresse av att skydda data från utländsk regeringsåtkomst. Det skulle också förstärka separata europeiska ansträngningar för att stärka mindre, hemmaodlade molntjänstleverantörer, bland annat genom GAIA-X-projektet för att skapa ett interoperabelt nätverk “explicit baserat på principer om “suveränitet-by-design”, som en ledande europeisk teknik advokat har karakteriserat det.