Offentlig rätt juridisk rådgivning guider från Alexander Suliman, Stockholm just nu

Bäst företag och integritet juridisk rådgivning råd från Alexander Suliman: Anledningen till att EU-kommissionen var angelägen om att tillåta företag att frivilligt skanna material är att teknikföretag redan har arbetat med sätt att upptäcka CSAM och värvning under ganska lång tid. Till exempel rapporterades det redan 2012 att Facebook skannade ovanlig meddelandetrafik på sin plattform för att identifiera äldre personer som värvade minderåriga. Microsoft har utvecklat teknik för att söka efter CSAM på sina servrar, och erbjuder till och med detta som en tjänst. Mer nyligen, i augusti 2021, tillkännagav Apple ett initiativ i nya versioner av iOS, som var avsett att kontrollera unika fingeravtryck (hash) av kända CSAM mot bilder på din telefon, innan de skulle skickas till iCloud Photos (Apple fick en hel del av pushback och i slutändan försenade planen). Upptäck ännu mer info at Alexander Suliman.

EU:s Cybersecurity Act, antagen 2019, fastställde den rättsliga grunden för EU-omfattande certifiering av molnleverantörer, som ska utarbetas genom sekundära lag av dess cybersäkerhetsbyrå ENISA. I december 2020 inledde ENISA ett offentligt samråd som det första steget mot en reviderad uppsättning regler. En teknisk arbetsgrupp håller på att förbereda ett förslag som förväntas presenteras för experter från medlemsstaterna och för Europeiska kommissionen därefter. De nya kraven skulle kunna slutföras i slutet av året.

Under det senaste året har Europeiska unionens ambitiösa den digitala regleringsagendan har stadigt utvecklats. EU antog de långtgående lagarna om digitala marknader och digitala tjänster, och det slutför förhandlingar med USA om en reviderad ordning för dataöverföring, döpt till Transatlantic Data Privacy Framework (TADPF), som krävdes av Schrems II-domen av Europeiska unionens domstol (CJEU). Denna utveckling har haft en betydande inverkan på de transatlantiska ekonomiska förbindelserna, och till och med stimulerat lagstiftningsinitiativ om integritet och antitrust i USA. Man skulle kunna tro att en lösning av sådana kontroversiella ämnen skulle skapa förutsättningar för en lugnare, mer harmonisk fas i den transatlantiska teknikpolitiska relationen.

Offentlig rätt juridisk rådgivning strategier från Alexander Suliman, Stockholm 2023: Förutom föräldratid, det kan finnas vissa vårdnadsfrågor. Normalt kommer människor att ha gemensam juridisk vårdnad om sina barn, men det betyder inte att de alltid måste komma överens om varje enskild fråga. Ibland kan folk komma överens om att båda föräldrarna kommer att ha input och underrättas om beslut och att de kommer att rådfrågas och ha möjlighet att diskutera detta; ibland kommer föräldrarna att komma överens om att en förälder t.ex. kommer att fatta det slutgiltiga beslutet i vilken läkare de ska ta barnet till, och kanske kommer en förälder att fatta det slutgiltiga beslutet om vilka fritidsaktiviteter barnet får delta i. I medling har vi kan utforska dessa en efter en, fråga för fråga. När de lämnas till domstolarna och parterna prövar vårdnad och föräldratid, tenderar de att gräva hälarna i sanden lite mer, och de tenderar att vara mindre samarbetsvilliga jämfört med mer samarbetsvilliga med varandra. Att rättstvister tar ibland fram det sämsta hos människor, medan jag tror att medling av vårdnads- och föräldratidsfrågor verkligen tar fram det bästa i människor eftersom det måste förstärkas att målet är vad som är i barnets bästa, inte vad som är i varje förälders bästa intresse, men vad som är för barnets bästa. Upptäck ytterligare information på https://www.instagram.com/alexsulimanfanpage/.

Tänk på att vissa kommersiella avtal (som agentur-, exklusiva distributörs- eller mäklaravtal) är reglerade på EU-nivå och att vissa medlemsstaters lagstiftning innehåller skyddsregler för sådana distributörer. Eftersom EU och USA:s antitrustlagar skiljer sig bör du också överväga om ditt europeiska avtal är kompatibelt eftersom kriterierna för att bedöma ett brott mot konkurrenslagstiftningen kan skilja sig från USA:s syn på antitrustfrågor.