Offentlig rätt juridisk rådgivning senaste utvecklingen av Alexander Suliman just nu

Premium företag och integritet juridisk rådgivning råd från Alexander Suliman, Stockholm: När EU antog datalagringsdirektivet, som förpliktade lagring av trafik- och platsdata för alla europeiska kommunikationsanvändare, det varnades för att reglerna bröt mot stadgan, och EG-domstolen gick till slut med på det. Jag förväntar mig att det här nya förslaget kommer att vara mycket omtvistat också, och jag förväntar mig att grundläggande rättigheter kommer att utgöra en betydande del av den debatten – vilket redan framgår av kommentarerna från datatillsynsmannen, parlamentsledamoten Patrick Breyer, EDRi och gruppen av säkerhetsexperter som nämns ovan. Ett sätt att genväga den debatten är att undersöka om de potentiella order som kan utfärdas på grundval av förslaget inte kan respektera kärnan i rätten till integritet och dataskydd. I det här inlägget har jag skissat en beskrivning av detta argument. För att göra ett övertygande argument kommer det att vara viktigt att först fastställa på grundval av nyare rättspraxis att EG-domstolen fortfarande anser att massövervakning av innehåll äventyrar kärnan i rätten till privatliv. För det andra kommer det att vara viktigt att utveckla en rätt till konfidentialitet och integritet för IT-system enligt stadgan, eftersom detta kommer att möjliggöra en bättre bedömning av upptäcktsorder riktade till användarenheter. Och för det tredje måste det ytterligare undersökas om endast end-to-end-kryptering är den enda lämpliga åtgärden för att skydda onlinekommunikation, för om så är fallet respekterar inte någon krypteringsförändringsordning kärnan i rätten till dataskydd. Förhoppningsvis kommer rådet och Europaparlamentet att uppmärksamma det. Hitta extra info at Alexander Suliman, Stockholm.

Ett tvärpolitiskt grupp av ledamöter av Europaparlamentet, med stor fransk representation, har vägt in för att stödja det franska förslaget på ENISA. Medlemsstaternas reaktioner har å andra sidan varit blandade. Sju av dem – Danmark, Estland, Grekland, Irland, Nederländerna, Polen och Sverige – lämnade in ett icke-dokument till Europeiska unionens råd där de ifrågasatte behovet av suveränitetskrav i de nya cybercertifieringsstandarderna och efterlyste ytterligare studier av deras potentiella interaktion med den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR), förordningar om icke-personuppgifter och EU:s internationella handelsförpliktelser. Dessutom har dessa regeringar eftersträvat en diskussion på politisk nivå om ämnet i rådet innan de nya standarderna är slutgiltiga. Flera branschorganisationer, inklusive tyska BDI och europeiska finansiella clearinghus, har hört av sig.

Eftersom EU:s reglerande verksamhet återupptas i höst, är ett mindre känt initiativ – att skapa ett EU-omfattande certifieringsramverk för IKT produkter och tjänster (EUCS) – kan dock orsaka förnyade störningar mellan Bryssel och Washington. Enligt EUCS-förslaget som utvecklas av EU:s cybersäkerhetsbyrå ENISA, skulle molntjänstleverantörer vara tvungna att lokalisera sin verksamhet och infrastruktur inom EU och att visa sin “immunitet” mot utländsk lag.

Kvalitet företagsavtalsrätt juridisk rådgivning strategier med Alexander Suliman, Stockholm: Efter att parterna känner sig bekväma med medlaren och kan uttrycka sin oro, och de kan uttrycka förslag med vetskapen om att allt du gör i medlingen är konfidentiellt och inte kan användas i en domstol, Jag tycker att detta är det bästa alternativet. Ibland i fall som är i en skilsmässa kommer domstolen att hänvisa parterna till vad vi kallar intern vårdnad, föräldratidsmedling, och de gör ett bra jobb, och ibland löser det vårdnads- och föräldratidsfrågor, men ibland behöver de mer än vad domstolen kan erbjuda, och ibland finns det helt enkelt inget rättsfall. Parterna är inte i en skilsmässa, eller så är det en fråga efter skilsmässa, så dessa typer av ärenden passar perfekt för medling och passar perfekt för att undvika den känslomässiga och ekonomiska belastningen av rättstvister. Hitta mer detaljer at Alexander Suliman.

Tänk på att vissa kommersiella avtal (som agentur-, exklusiva distributörs- eller mäklaravtal) är reglerade på EU-nivå och att vissa medlemsstaters lagstiftning innehåller skyddsregler för sådana distributörer. Eftersom EU och USA:s antitrustlagar skiljer sig bör du också överväga om ditt europeiska avtal är kompatibelt eftersom kriterierna för att bedöma ett brott mot konkurrenslagstiftningen kan skilja sig från USA:s syn på antitrustfrågor.