Zubne hitni slučajevi stomatološka ordinacija 2023

Visoki kvalitet zubni mostovi stomatološka ordinacija: Stomatološka ordinacija „Dr Čavić“ je sa Vama od 2006. godine i od tada smo posvećeni zdravlju Vaših zuba i Vašem osmijehu. Naš stručni tim, vrhunski kvalitet usluge i moderno uređen ambijent, dali su najbolje rezultate u radu sa pacijentima, koji nam konstantno ukazuju povjerenje, a na koje mi odgovaramo predanim timskim radom i velikom posvećenošću svakom pacijentu. Upravo to je ono što nas izdvaja od ostalih, što je učinilo da trajemo godinama i što nas motiviše da iz dana u dan budemo sve bolji. Pronađi dodatno informacije u Dječiji stomatolog Banja Luka.

Poboljšana funkcionalnost: Zubne nadoknade koje su osigurane zubnim implantatima mogu funkcionirati kao prirodni zubi. Moći ćete jesti, govoriti i smiješiti se s povjerenjem. Tradicionalne proteze će, s druge strane, kliziti ili se pomicati u ustima dok jedete ili govorite. Nadomjesci osigurani implantatima sigurno su usidreni u viličnoj kosti, pružajući stabilnu osnovu za žvakanje i govor. Poboljšana estetika: Vaš novi zubni implantat osiguran nadomjestak će izgledati i osjećati se kao prirodni zubi. Izradit ćemo ih po mjeri da odgovaraju obliku, veličini i boji okolnih zuba. Ovo će obezbediti besprekoran i prirodan osmeh. Ovo je posebno važno za ljude koji su izgubili prednje zube i njihovi novi zubi će značajno uticati na njihov ukupni izgled.

Postoji još jedan razlog da pazite šta jedete. Neke uobičajene namirnice mogu promijeniti boju zuba. Evo jednostavnog načina da utvrdite da li je neka hrana kriva: sve što može zaprljati bijelu pamučnu majicu može zamrljati zube, kažu stomatolozi. Kafa mrlje zube, na primjer. Drugi najveći prestupnici su pića poput čaja, tamnih gaziranih pića i voćnih sokova. Ove mrlje na zubima se sporo razvijaju i postaju sve uočljivije kako starimo.

Izbjegavajte ‘propadanje flašice za bebe’: Ne stavljajte svoje novorođenče ili starije dijete da odspava sa flašicom soka, adaptiranog mlijeka ili mleko. Zašećerene tekućine se lijepe za njegove zube, hraneći bakterije koje mogu uzrokovati karijes. Ako svom djetetu morate dati flašicu da ponese u krevet, uvjerite se da sadrži samo vodu. Evo nekoliko savjeta koji će pomoći da zubi vašeg djeteta budu zdravi i jaki počevši od 3 godine: Koristite količinu paste sa fluorom veličine graška i pobrinite se da je dijete ispljune nakon pranja zuba. Vaše dijete pere zube najmanje 2 minute dva puta dnevno. Počnite sa čišćenjem koncem čim se zubi dodirnu, ili čak i ranije kako biste stekli dobre navike. Pomozite svom djetetu da pere zube i konac i podsjeti ga da obrati pažnju na zadnje zube. Posjetite stomatologa svakih 6 mjeseci.

Izbjeljivanje nije jednokratna stvar i neće trajati zauvijek. Zubi uvijek žute kao dio procesa starenja. Također se uvijek zaprljaju hranom i pićima koje konzumiramo. Bez obzira gdje i kako izbijelite zube, to neće trajati zauvijek. Većina rezultata izbjeljivanja zuba traje od 6 mjeseci do 2 godine. Dužina vremena zavisi od toga koliko se lako vaši zubi zaprljaju, kao i od vaše ishrane i načina života.

Na sreću, postoje jednostavni načini da zubi budu jaki i zdravi od djetinjstva do starosti. Evo kako: Počnite sa djecom rano. Nakon što se prvi zub pojavi obično oko šest mjeseci, trebali biste započeti djetetovu stomatologiju. Zubi se mogu obrisati čistom, vlažnom krpom ili vrlo mekanom četkom. Otprilike sa 2 godine možete dopustiti djeci da sama probaju četkati – iako je važno nadzirati. Počnite rano i izbjegavajte da vaše dijete bude dio 50% djece između 12 i 15 godina koja imaju karijes.

Nakon izrađenog plana terapije pacijentu se propisuju odgovarajući lijekovi, kao priprema za hirurški zahvat, koje pacijent počinje piti dan ranije. Sam proces ugradnje implanata može trajati od pola sata (koliko je potrebno za ugradnju jednog implanta), do nekoliko sati (ukoliko se ugrađuje više implanata). Naredni dan pacijent dolazi na kontrolu i nakon toga se čeka 3-4 mjeseca da implant sraste sa viličnom kosti. Kod totalne bezubosti, pacijenti mogu dobiti privremenu protezu, za prelazni period, dok implanti ne srastu sa kosti. Pronađi više informacije u https://drcavic.com/.