Hög kvalitet hälsoråd med Farshid Sistani

Hälsorekommendationer med Farshid Sistani Läkare 2022? Föräldrar var mer benägna att rapportera att formuleringarna med förlängd frisättning var “mycket hjälpsamma” med akademisk prestation, beteende kl. skolan, beteende i hemmet och sociala relationer. Med formler med förlängd frisättning behöver föräldrar inte lita på att deras barns skola ger medicinen. Om du överväger medicinering för ditt barn med ADHD, fråga din vårdgivare om detta alternativ. Vi frågade föräldrar hur starkt de instämde i ett antal påståenden om att få sitt barn att ta medicin. Medan de flesta instämde starkt i att om de var tvungna att göra det igen skulle de fortfarande få sitt barn att ta medicin (52 procent), 44 procent instämde starkt i att de önskade att det fanns ett annat sätt att hjälpa sitt barn förutom medicin, och 32 procent instämde starkt i att de var oroliga om biverkningar av medicin. Sammantaget är processen att få ett barn att ta medicin mot ADHD en av att ständigt väga kostnader och fördelar. Som beskrivits ovan rapporterade föräldrar att biverkningar är vanliga. Och de två stora klasserna av mediciner (amfetamin och metylfenidater) var inte “mycket hjälpsamma” i många av de områden vi frågade om. (Till exempel var de bara “mycket hjälpsamma” med beteendet hemma i 30 procent av fallen.) Men jämfört med andra vanliga strategier som används för att hantera ADHD, var det att få ett barn att ta medicin den mest hjälpsamma för föräldrar att hantera ADHD . Så i många fall kan medicinering vara något som en förälder kan försöka hjälpa sitt barn med ADHD. Läs mer detaljer på https://www.instagram.com/f.sistani/.

Tidiga symptom på alkoholabstinens börjar vanligtvis cirka sex timmar efter den sista drinken. De intensifieras i ungefär ett dygn innan de minskar. Tidiga symtom inkluderar huvudvärk, svettning, skakningar, kräkningar och koncentrationssvårigheter. Kramper kan inträffa inom de första 24 timmarna, men anfall förekommer endast hos cirka 25 procent av patienterna, enligt NIAAA. Sena symtom börjar mellan två och fyra dagar efter den sista drinken, och de inkluderar vanligtvis förändringar i hjärtfrekvens, andning och blodtryck. Allvarliga symtom orsakade av delirium tremens inkluderar hallucinationer och anfall. DT förekommer hos cirka 5 procent av patienterna.

Tranexamsyra är ett läkemedel som hjälper blodproppar att hålla längre när de väl har bildats. Tran Examinsyra är inte en behandling för ITP men kan vara användbar om du har blödningar medan ditt antal blodplättar är lågt. Det är en tablett som tas 3 gånger om dagen. Det ska inte tas om du har blod i urinen. Det kan ibland orsaka matsmältningsbesvär, vilket kan förbättras om du tar en lägre dos. Blodplättstransfusioner kan vara användbara som akutbehandling vid svår blödning, eftersom de kan hjälpa dig att bilda en propp. Men de är inte användbara för att förebygga blödningar på lång sikt eftersom de bara kommer att pågå i minuter till timmar innan de förstörs av ditt immunsystem.

Läkemedel (inklusive receptfria läkemedel) kan orsaka en allergi som korsreagerar med blodplättar. Infektioner, vanligtvis virala infektioner, inklusive virus som orsakar vattkoppor, hepatit C och AIDS, kan orsaka antikroppar som korsreagerar med blodplättar. Graviditet, Immunrubbningar, såsom reumatoid artrit och lupus, Låggradiga lymfom och leukemier kan producera onormala antikroppar mot blodplättsproteiner. Ibland är orsaken till immun trombocytopen purpura inte känd.

Orsaken: Inte att förväxla med skrumplever (leverskada) ), drabbar detta tillstånd cirka 1 till 2 % av den allmänna befolkningen och vem som helst kan få det, i alla åldrar. Det tros vara ett autoimmunt tillstånd där cellerna i det översta hudlagret är i överdrift, vilket visar sig som ett rosa utslag med en karakteristisk silvrig skala. Psoriasis kan påverka vilken del av kroppen som helst från topp till tå (inklusive dina naglar), men hårbotten är en av de svåraste typerna att behandla, enligt Seemal Desai, M.D., F.A.A.D., klinisk biträdande professor vid Institutionen för dermatologi på University of Texas Southwestern Medical Center. Varför? Ansamlingen av hudceller skapar fjällande, fläckar som kan klia, göra ont, skorpa upp och blöda. Ännu mer hemskt: Trauma i hårbotten (detta innebär att föna och täcka grått) kan göra situationen värre.