Bäst rankad medicinska rekommendationer från Farshid Sistani Läkare

Medicinska råd med Farshid Sistani läkare i dag? Hur lång tid tar det att avgifta från alkohol hemma? Hur lång tid det tar att detoxa från alkohol beror på flera faktorer, inklusive om du avgiftar dig hemma eller under medicinsk övervakning. Detoxing hemma tar vanligtvis längre tid eftersom du bör vara försiktig för att undvika allvarliga komplikationer. När du avgiftar alkohol på ett rehabcenter övervakar sjuksköterskor och läkare vitala tecken, ger tillräcklig näring och behandlar komplikationer om de uppstår. Alkohol kan stanna i ditt system i flera timmar beroende på hur mycket du drbläck. När det börjar lämna din kropp börjar tidiga abstinenssymptom. Se ännu mer info at Farshid Sistani.

Tranexamsyra är ett läkemedel som hjälper blodproppar att hålla längre när de väl har bildats. Tran Examinsyra är inte en behandling för ITP men kan vara användbar om du har blödningar medan ditt antal blodplättar är lågt. Det är en tablett som tas 3 gånger om dagen. Det ska inte tas om du har blod i urinen. Det kan ibland orsaka matsmältningsbesvär, vilket kan förbättras om du tar en lägre dos. Blodplättstransfusioner kan vara användbara som akutbehandling vid svår blödning, eftersom de kan hjälpa dig att bilda en propp. Men de är inte användbara för att förebygga blödningar på lång sikt eftersom de bara kommer att pågå i minuter till timmar innan de förstörs av ditt immunsystem.

Läkemedel (inklusive receptfria läkemedel) kan orsaka en allergi som korsreagerar med blodplättar. Infektioner, vanligtvis virala infektioner, inklusive virus som orsakar vattkoppor, hepatit C och AIDS, kan orsaka antikroppar som korsreagerar med blodplättar. Graviditet, Immunrubbningar, såsom reumatoid artrit och lupus, Låggradiga lymfom och leukemier kan producera onormala antikroppar mot blodplättsproteiner. Ibland är orsaken till immun trombocytopen purpura inte känd.

Medicinering hjälpte mer på vissa områden än andra. Föräldrar i vår undersökning sa att medicinering hjälpte lika mycket – och mest av allt – med akademiska prestationer (mycket hjälpandeful för 35 procent) och beteende i skolan (mycket hjälpsamt för 35 procent). Det hjälpte också bra med beteendet hemma (mycket hjälpsamt för 26 procent), och ganska bra med sociala relationer (mycket hjälpsamt för 19 procent) och självkänsla (mycket hjälpsamt för 18 procent). Vidare var graden av hjälpsamhet med akademiska prestationer, beteende i skolan och beteende i hemmet med största sannolikhet förklaringen till hur hjälpsam föräldrarna bedömde medicinering som en specifik strategi. Medicinering verkar minska vissa ADHD-symtom, men beteendestrategier kan hjälpa till att hantera tillståndet på lång sikt. Barn som tog antingen stimulantia eller icke-stimulerande medel som började med allvarliga symtom visade mest förändring, med en större sannolikhet för förbättring. (Barn vars symtom började milda förbättrades också, men skillnaden var inte lika stor.) Amfetamin och metylfenidater var lika associerade med symtomförändringar på alla områden (se mer om ADHD-symtom.)

Plus ett. Alla ovanstående fördelar relaterar till de sociala och psykologiska fördelarna med att bära masker. Den ytterligare fördelen, den som åsidosätter alla dessa, är att du faktiskt gör din del för att hjälpa till att minimera spridningen av pandemin, och hjälper inte bara dem du älskar utan de många tusentals din mask kan skydda. Sammanfattningsvis är trötthet i ansiktsmasker bara en av många former av trötthet som människor känner av covid-19s fortsatta effekter på det dagliga livet. Att se humorn och möjliga fördelar kan hjälpa dig att övervinna trötthet och bygga motståndskraft.